Spring naar de inhoud

Belangrijkste uitdaging blijft instroom

Het aantal openstaande vacatures in België blijft historisch hoog. En het ziet er niet naar uit dat personeelstekorten in bedrijven snel zullen afnemen. In kunststofverwerkende bedrijven is men voornamelijk op zoek naar operatoren en productiemedewerkers, ook bij Vitalo. Het thermoforming bedrijf uit Meulebeke deed al meerdere malen een beroep op PlastIQ en looft de samenwerking tussen beide partijen. Sophie Doom, hr-manager bij Vitalo: “PlastIQ helpt ons om de instroom van technische profielen naar ons bedrijf te verhogen.”

Sofie Doom
PlastIQ bezorgt toekomstige medewerkers de juiste skills voor onze jobs.
Sofie Doom, Vitalo

Instroom garanderen begint bij jongeren enthousiasmeren

Het nijpende tekort aan geschoold technisch personeel is voor een deel te wijten aan de interesse bij jongeren, of liever het gebrek eraan. Nog steeds worstelen technische richtingen, ondanks inspanningen van de overheid, met een heus imagoprobleem. Het is al iets beter dan pakweg twintig jaar geleden, maar het blijft vechten om jongeren te overtuigen om voor het technisch of beroepsonderwijs te kiezen.

Volgens de hr-manager van Vitalo begint alles bij het enthousiasmeren en informeren van jongeren, een taak die deels op de schouders wordt genomen door organisaties als PlastIQ. “Jongeren zin doen krijgen in techniek is geen gemakkelijke opdracht. Toch slaagt PlastIQ erin, dankzij verschillende initiatieven zoals Technoboost, om jonge mensen warm te maken voor onze sector en ze kennis te laten maken met de kunststoffenindustrie. Wil je jonge mensen laten instromen, dan moeten ze eerst en vooral op de hoogte zijn van hoe het eraan toegaat in een kunststofverwerkend bedrijf en wat de opportuniteiten zijn in deze sector.”

PLASTIQ VORMT ONZE NIEUWE MEDEWERKERS

Vitalo is vragende partij voor de instroom van nieuwe medewerkers. Voor de vorming en opleiding van potentiële werknemers of voor extra scholing werkt het kunststofverwerkende bedrijf samen met PlastIQ. “Het aanbod open opleidingen en de trajecten op maat zijn een godsgeschenk voor ons. Ze leren er meer over de grondbeginselen tijdens open opleidingen, maar werknemers kunnen zich evengoed laten omscholen tot een expert in thermoforming tijdens specifieke opleidingen op maat. Als wij iemand in dienst nemen die gevormd werd door PlastIQ, dan zijn we er quasi 100% zeker van dat die persoon over de juiste skills beschikt om zijn job correct uit te oefenen”, vertelt Sofie.

Voordelen

01. Grotere instroom technisch geschoold personeel dankzij PlastIQ

02. Opleidingen in open aanbod en op maat, ook voor specifieke profielen

03. PlastIQ doet jongeren zin krijgen in techniek

Contact

In contact komen met een van onze medewerkers of heb je een specifieke vraag over onze diensten?

Vul het formulier in en stel ons je vraag. Wij nemen snel contact met je op.

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info