Nieuwsberichten


20 OPERATOREN in opleiding!

Het is algemeen geweten dat de kunststofsector heel wat openstaande vacatures heeft voor operatoren. Wist u ook dat PlastIQ rechtstreeks bijdraagt tot het invullen van deze vacatures? Via het KIEM project (kunststof is een missie) leiden we momenteel 20 gemotiveerde werkzoekenden op in onze opleidingscentra.

24-10-2017

Lees meer

Open bedrijvendag

Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar hoe worden deze kunststofproducten gemaakt en gerecycleerd? Kom het ontdekken op 1 oktober tijdens open bedrijvendag.

04-09-2017

Lees meer

Plastics on Tour

Een belangrijke pijler binnen de werking van plastIQ is sectorbranding. De sector vindt moeilijk de juiste technische werknemers en jongeren denken niet onmiddellijk aan een carrière in de kunststoffen. Daarom heeft Arburg samen met plastIQ het initiatief genomen om met de kunststoftruck gedurende 1 week Vlaanderen te doorkruisen.

01-06-2017

Lees meer

Op zoek naar gemotiveerde operatoren?

Het werkzoekende project KIEM gaat in het voorjaar van 2017 opnieuw van start. Met het KIEM traject stoomt PlastIQ gemotiveerde werkzoekenden klaar voor een job in de kunststofverwerkende sector. PlastIQ selecteert en screent kandidaten op motivatie, leervermogen en technisch inzicht.

06-03-2017

Lees meer

Nieuw opleidingscentrum is duw in de rug van groeiende kunststofsector in Limburg

PlastIQ, VDAB, RTC Limburg en essenscia vlaanderen hebben vandaag het opleidingscentrum ‘Nieuwe Materialen’ geopend in de gebouwen van de VDAB
in Hasselt.

01-12-2016

Lees meer

50 enthousiaste leerlingen en leerkrachten de K-beurs

Weinig jongeren en werkzoekenden vinden direct de weg naar de kunststofverwerkende bedrijven, nochtans is dit een groeiende sector in Vlaanderen met tal van attractieve jobs. PlastIQ werkt sterk aan het imago van de kunststoffen.

25-10-2016

Lees meer

PlastIQ leidt operatoren kunststoffen op in Oost-Vlaanderen

PlastIQ leidt een 8 tal operatoren kunststoffen op in Oost-Vlaanderen. Na een vooropleiding in kunststoffen, koppelen we de geschikte kandidaten via werkplekleren aan bedrijven met vacatures. Voor het werkplekleren zoeken wij bedrijven die operatoren uit onze pool een stage willen aanbieden van 3,5 weken.

18-10-2016

Lees meer

TV Limburg op bezoek bij Dyka.

Dyka blikt tevreden terug op de samenwerking met KIEM project van plastIQ. TV Limburg maakte een reportage ter plaatse.

29-08-2016

Lees meer

12 werkzoekenden ontvangen het KIEM getuigschrift

Dit voorjaar heeft plastIQ 12 cursisten opgeleid tot operator innovatieve kunststofmaterialen. Een goede screening van de deelnemers, een korte en intensieve opleiding en een stage in het bedrijf maken dat deze werkzoekende klaar zijn voor een job in de sector.

11-07-2016

Lees meer

Enthousiaste jongeren bezochten de kunststoftruck.

Leerlingen van de derde graad secundair onderwijs hebben de kunststoftruck verkend en volgden boeiende workshops over kunststoffen.

24-03-2016

Lees meer

<< 1 2 3 >>