Nieuwsberichten


Op zoek naar gemotiveerde operatoren?

Het werkzoekende project KIEM gaat in het voorjaar van 2017 opnieuw van start. Met het KIEM traject stoomt PlastIQ gemotiveerde werkzoekenden klaar voor een job in de kunststofverwerkende sector. PlastIQ selecteert en screent kandidaten op motivatie, leervermogen en technisch inzicht.

06-03-2017

Lees meer

Nieuw opleidingscentrum is duw in de rug van groeiende kunststofsector in Limburg

PlastIQ, VDAB, RTC Limburg en essenscia vlaanderen hebben vandaag het opleidingscentrum ‘Nieuwe Materialen’ geopend in de gebouwen van de VDAB
in Hasselt.

01-12-2016

Lees meer

50 enthousiaste leerlingen en leerkrachten de K-beurs

Weinig jongeren en werkzoekenden vinden direct de weg naar de kunststofverwerkende bedrijven, nochtans is dit een groeiende sector in Vlaanderen met tal van attractieve jobs. PlastIQ werkt sterk aan het imago van de kunststoffen.

25-10-2016

Lees meer

PlastIQ leidt operatoren kunststoffen op in Oost-Vlaanderen

PlastIQ leidt een 8 tal operatoren kunststoffen op in Oost-Vlaanderen. Na een vooropleiding in kunststoffen, koppelen we de geschikte kandidaten via werkplekleren aan bedrijven met vacatures. Voor het werkplekleren zoeken wij bedrijven die operatoren uit onze pool een stage willen aanbieden van 3,5 weken.

18-10-2016

Lees meer

TV Limburg op bezoek bij Dyka.

Dyka blikt tevreden terug op de samenwerking met KIEM project van plastIQ. TV Limburg maakte een reportage ter plaatse.

29-08-2016

Lees meer

12 werkzoekenden ontvangen het KIEM getuigschrift

Dit voorjaar heeft plastIQ 12 cursisten opgeleid tot operator innovatieve kunststofmaterialen. Een goede screening van de deelnemers, een korte en intensieve opleiding en een stage in het bedrijf maken dat deze werkzoekende klaar zijn voor een job in de sector.

11-07-2016

Lees meer

Enthousiaste jongeren bezochten de kunststoftruck.

Leerlingen van de derde graad secundair onderwijs hebben de kunststoftruck verkend en volgden boeiende workshops over kunststoffen.

24-03-2016

Lees meer

TechnoTielt

Op 4, 5 en 6 februari 2016 was de Europahal van Tielt opnieuw the place to be voor jongeren, werkzoekenden, werknemers en het ruime publiek!

07-01-2016

Lees meer

plastIQ inspireert in 2016!

Met KIEM stoomde plastIQ in 2015 heel wat jongeren klaar voor een job binnen de kunststoffen. Zes pilootprojecten werden opgezet in Vlaanderen. Tijd om de resultaten te bekijken en de succesfactoren mee te nemen naar 2016. Zodat we met KIEM nóg beter aansluiten bij de noden van de kunststofverwerkende bedrijven.

06-01-2016

Lees meer

PlasticLab recycleert het kunststofafval van de Clean up day in Nieuwpoort

Op 26 september hebben tal van enthousiaste vrijwilligers afval verzameld op het strand en in de duinen van Nieuwpoort. PlasticLab en de plastimobile verwerkte dit afval tot nieuwe producten. Deze actie kreeg de nodige media aandacht.

26-09-2015

Lees meer

<< 1 2 >>