Spring naar de inhoud

Wat kan PlastIQ voor jou als
student of leerkracht betekenen?

Alles begint bij bewustwording. Als opleidingsorganisatie hangen we een genuanceerd beeld op over een onderwerp waar al menig inkt is over gevloeid. Wat er gecommuniceerd wordt over plastics en kunststoffen is niet altijd even positief. Daar willen wij verandering in brengen door het volledige verhaal te schetsen op maat van elke leeftijdscategorie. Jongeren warm maken voor een beroep in onze boeiende sector door juiste informatie te verspreiden en hen kennis te laten maken met het product en zijn toepassingen is het voornaamste doel.

Leerkrachten

Ontdek onze opleidingen, de STEM-challenge, de DIY-gids en andere lessenpakketten.
Lees meer

Studenten

Ontdek het antwoord op alle vragen die je hebt over kunststoffen.
Lees meer

Voor leerkrachten en studenten

PlastIQ Moov is er voor jongeren, studenten en leerkrachten. We voorzien in informatieve workshops en (praktische) lessenpakketten voor het lager, middelbaar en hoger onderwijs.

Onderwijs
Foeke Vanneste
“PlastIQ Moov voorziet ons van lesmateriaal met informatie op maat van de kinderen. Aanvullend zijn er ook grappige animatiefilmpjes waarin te zien is waarvoor kunststoffen allemaal gebruikt worden.”
Foeke Vanneste, leerkracht Lees meer

Interessant om weten

In 2021 volgden meer dan 350 leerlingen een van de dagopleidingen van PlastIQ in samenwerking met RTC. Tijdens een veertigtal sessies ontdekten jongeren van de arbeids- en doorstroomfinaliteit of dubbele finaliteit verschillende kunststofverwerkingstechnieken zoals spuitgieten, thermovormen en extruderen.

Get in touch with

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 485 63 66 70 francis.saelens@plastiq.be

Yavuz Tasdemir

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 473 27 89 02 yavuz.tasdemir@plastiq.be

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info