Spring naar de inhoud

Wat kan PlastIQ voor jou
als werkgever betekenen?

De kunststofnijverheid is een van de belangrijkste werkgevers van ons land en net als in alle andere industrieën is de vraag naar geschoold personeel enorm groot. Met een recordaantal jobs dat niet of moeilijk ingevuld raakt, is het vinden van goede arbeidskrachten een ontzettend grote uitdaging. PlastIQ neemt verantwoordelijkheid en profileert zich als de opleidingspartner van de kunststofverwerkende bedrijven.

Opleidingen voor werknemers

PlastIQ vormt uw medewerkers met open opleidingen of opleidingen op maat van uw bedrijf.
Opleidingsaanbod

Ontdek onze werkzoekenden

Leer je toekomstige werkkracht kennen aan de hand van zijn/haar uitgebreid cv.
CV-database

Meer dan een opleidingsinstituut

Een multidisciplinair team van experts stoomt potentiële werknemers en werkzoekenden in no time klaar voor een job bij jou op de werkvloer: van kunststofoperatoren en productiemedewerkers tot coaches en heftruckchauffeurs. Maar PlastIQ is meer dan een opleidingsinstituut. PlastIQ leidt op, vormt, adviseert en stimuleert, met als voornaamste doel het vergroten van de instroom van geschoolde werknemers. Een innovatieve en duurzame industrie als de onze, verdient competente werknemers. Het maakt niet uit of het nu gaat om nieuwe werkkrachten of personeel dat wil groeien binnen jouw onderneming.

Opleidingen binnen PlastIQ
Sofie Doom
"PlastIQ bezorgt toekomstige medewerkers de juiste skills voor onze jobs."
Sofie Doom, Vitalo Lees meer

Interessant om weten

In 2022 werden er door PlastIQ in totaal meer dan 30 000 uren trainingen gegeven aan de verschillende doelgroepen waarvan 4 000 uren naar het versterken van de competenties van werknemers die al actief zijn in de kunststoffensector.

Het opleidings- en sectorfonds leidt ongeveer 350 mensen op en fungeert als partner van zo’n 80-tal kunststofbedrijven.

PlastIQ zet ook in op diversiteit op de werkvloer, levenslang leren en het activeren van (nieuwe) talenten.

PC

PlastIQ wordt paritair beheerd door de sociale partners van de comités 116 en 207. De financiële middelen worden per masterplan goedgekeurd door Co-valent. Co-valent is het vormingsfonds van en voor arbeiders (PC 116) en bedienden (PC 207) in de sector van chemie, kunststoffen en life sciences. Met andere woorden, bedrijven uit de paritaire comités 116 en 207 kunnen onze opleidingen gratis aanbieden aan de medewerkers. PlastIQ neemt de kosten op zich. Uiteraard kan je ook inschrijven als je tot een ander PC behoort. Neem contact op met jouw sectorfonds. We bekijken samen de mogelijkheden.

Giovanni De Maeseneer

KMO

Als erkend dienstverlener kan je als ondernemer rekenen op financiële steun voor jouw specifieke PlastIQ-opleidingen en -trajecten. Ontvang tot 7 500 euro per jaar aan steun voor opleidingen en/of adviesdiensten.

Get in touch with

Els Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt
+32 (0) 497 55 00 87 els.dekleermaeker@plastiq.be

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info