Spring naar de inhoud

Dit is PlastIQ

PlastIQ is de opleidingsorganisatie voor de kunststofverwerkende sector. Een team van experten staat in voor de vorming en begeleiding van werkzoekenden, werknemers en studenten en is de opleidingspartner voor kunststofverwerkende bedrijven.

Dit alles met één doel: het versterken van de competenties van werknemers en het verhogen van de instroom van nieuw talent.

Het PlastIQ-team

Kris
Vangelooven

Instructeur
kris.vangelooven@plastiq.be

Kris Vangelooven

Kunststoffen zijn essentieel in mijn dagelijks comfort. Ik denk spontaan aan mijn smartphone en fleecedeken. Ook voor sport, gezondheid en technische innovaties zijn kunststoffen belangrijk. Ondanks hun soms ietwat negatieve imago, ben ik ervan overtuigd dat ze milieuvriendelijk kunnen zijn door verantwoorde productie en recycling. Hun rol in alles, van technologie tot persoonlijk comfort, benadrukt hun cruciale waarde!

Svitlana
Fedorova

Job coach/tolk
svitlana.fedorova@plastiq.be

Svitlana Fedorova

Svitlana Fedorova

Job coach/tolk

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Voor mij staan kunststoffen voor progressie en gemak. Het zijn de stille helden in mijn dagelijks leven. Zonder hen zou ik mijn favoriete hobby's niet kunnen uitoefenen of mijn eten vers kunnen houden. Ze zijn de bouwstenen van vooruitgang en essentieel voor elke stap die we zetten richting innovatie en ontwikkeling.

Ulla
Bruggeman

Management assistant
ulla.bruggeman@plastiq.be

Ulla Bruggeman

Ulla Bruggeman

Management assistant

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Ik kan niet zonder kunststoffen, letterlijk. Kunststoffen laten mij genieten van de wereld rondom mij. Geen lenzen, zonder kunststof. Maar het is meer dan dat. Vrijwel alles waar ik van geniet, heeft een link met kunststoffen: van sportbenodigdheden tot de verpakkingen die mijn eten vers houden.

Sofie
Kerkhof

Educatief medewerker
sofie.kerkhof@plastiq.be

Sofie Kerkhof

Sofie Kerkhof

Educatief medewerker

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststoffen laten mij als fervent boekenwurm nog meer literatuur verslinden dan ik vroeger al deed. Ik neem mijn mobiele bibliotheek ook gewoon overal mee. OK, de geur van inkt heeft ook wel iets, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van mijn kleine e-reader.

Pieter
Remmerie

Job coach/instructeur
pieter.remmerie@plastiq.be

Pieter Remmerie

Pieter Remmerie

Job coach/instructeur

E.Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

De kunststofwereld is er een vol mogelijkheden en wonderbaarlijke innovaties. Ondanks het soms kwalijke imago hoeven ze niet milieubelastend te zijn. Zolang we ze op een doordachte manier produceren, gebruiken en recycleren, is er geen vuiltje aan de lucht.

Els
Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt
els.dekleermaeker@plastiq.be

Els Dekleermaeker

Els Dekleermaeker

Adviseur opleidingen en arbeidsmarkt

E. Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststof is een baanbrekend product, nog steeds: van de eerste kunststofsoort bakeliet tot de kunststoffen die gebruikt worden om hoogtechnologische medische apparatuur mee te ontwikkelen. Kunststof maakt je leergierig en doet je zin krijgen in experimenteren.

Francis
Saelens

Technisch adviseur/instructeur
francis.saelens@plastiq.be

Francis Saelens

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur

Circular Materials Center
E. Sabbelaan 49
8500 Kortrijk

Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het materiaal is rechtstreeks en onrechtstreeks verbonden met alles wat ik leuk vind in het leven. Het maakt me open minded en zorgt er ook voor dat ik in goede gezondheid blijf.

Aaron
Demortier

Job coach West- en Oost-Vlaanderen
aaron.demortier@plastiq.be

Aaron Demortier

Aaron Demortier

Job coach West- en Oost-Vlaanderen

Een tripje naar Mars, een roadtrip door de States of even facetimen met je beste vriend of vriendin? Zonder kunststoffen leefden we nog in de spreekwoordelijke middeleeuwen. We zijn allemaal verbonden met elkaar en één van de katalysatoren is kunststof. Want zowel in je telefoon, je gps, in satellieten en raketten zitten kunststoffen.

Nathalie
Massei

Job coach Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant
nathalie.massei@plastiq.be

Nathalie Massei

Nathalie Massei

Job coach Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant

Kunststoffen horen bij het dagelijkse leven. Het begint van bij het ontwaken met de telefoon die ik gebruik om het laatste nieuws te raadplegen tot het bijkomen van een drukke werkdag onder mijn fleecedeken. Zonder kunststoffen, geen comfortabel leven.

Vincent Mispelaere

Vincent Mispelaere

Directeur

Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel

Plastikos betekent in het Grieks letterlijk groeien of vormgeven. Dat maakt van kunststoffen een wonderbaarlijk materiaal dat veel meer in zijn mars heeft dan veel mensen denken. Door het flexibele karakter van het materiaal zijn kunststoffen enorm veelzijdig en voorzien ze meer dan andere substanties in onze hedendaagse behoeften.

Locaties

Circular Materials Center (CMC) Etienne Sabbelaan 49 - Kortrijk

In het CMC kunnen werknemers van kunststofbedrijven zich verder ontwikkelen en diverse skills verwerven om zo te kunnen groeien binnen de bestaande werkomgeving. Werkzoekenden of mensen die hun carrière een nieuwe wending willen geven, kunnen hier terecht voor verschillende opleidingen die hen klaarstomen voor een job in de kunststoffen.

T2-campus Thor Park 8040 - Genk

T2-campus is een ‘TECHtalenthub’ waar levenslang leren gestimuleerd wordt en waar nieuwe ‘kunststoftalenten’ worden gevormd. Ook hier kan je terecht voor opleidingen in de kunststoffen.

Competentiecentrum Wondelgem

Je kan voor de opleidingen van PlastIQ ook terecht in verschillende competentiecentra van de VDAB. Ontdek opleidingen zoals ‘operator kunststofmaterialen’, ‘productiemedewerker kunststoffen’ of volg een kunststofbad.

Trailer

Het mobiele recyclagelabo van PlastIQ doorkruist Vlaanderen met als missie werkzoekenden en studenten inzichten te verstrekken over de wondere wereld van de kunststoffen. Onder de begeleiding van een expert krijgen de bezoekers uitleg bij kunststoffen, de verschillende kunststofverwerkende technieken en het recyclageproces.

PlastIQ - Get in touch with plastics

Historiek

01. VZW WVOK (2008)

In 2008 richtten de sectorale partners Werk, Vorming, Onderwijs voor de Kunststoffentechnologie of WVOK op. Het doel: opleidingen organiseren specifiek gericht op de kunststofverwerkende bedrijven.

02. VZW PLASTIQ (2014)

WVOK wordt PlastIQ. Eenzelfde missie, een nieuw masterplan. PlastIQ biedt een antwoord op nieuwe uitdagingen zoals de snel evoluerende technieken, het stijgen van personeelstekorten binnen de kunststofverwerkende nijverheid en het gebrek aan geschoolde arbeiders.

03. KIEM (2014)

Met Kunststof Is Een Missie lanceerde PlastIQ het KIEM-project, met als doel werkzoekenden aan een job te helpen als operator innovatieve kunststofmaterialen of productiemedewerker. KIEM is een partnership tussen PlastIQ en VDAB.

04. PLASTIC LAB wordt PLASTIC MOOV (2015 - 2019)

Plastic LAB was een mobiel recyclagelabo dat Vlaanderen rondtoerde om jongeren en studenten kennis te laten maken met de veelzijdigheid van kunststoffen. In 2019 werd het LAB omgedoopt tot Plastic Moov. De bestelwagen werd een heuse trailer.

05. Level up (2020)

In 2020 kende Europa (ESF) budgetten toe voor het project Level Up. Het initiatief ontwikkelde acties, tools en opleidingsinstrumenten om de inactieve arbeidsreserve te bereiken, activeren en te versterken met als doel om openstaande vacatures in de sector in te vullen.

06. KIEM WORDT PLASTIQ FUTURE

Kunststof Is Een Missie krijgt in 2023 een nieuwe naam en gaat voortaan door het leven als PlastIQ Future. Het project focust op werkzoekenden die op zoek zijn naar werkzekerheid en voorziet in verschillende opleidingen voor zowel ongeschoolden, mensen zonder diploma als mensen die al over een zekere technische bagage beschikken. De doelgroep van -26-jarigen wordt extra gestimuleerd door het invoeren van een premie van 1 500 euro bij het afronden van een opleiding operator.

Missie/visie

PlastIQ stelt alles in het werk om de instroom van geschoolde werknemers in de kunststofverwerkende bedrijven te maximaliseren.

De opleidingsorganisatie doet dat door relevante opleidingen te organiseren, een adviserende rol te spelen en door te zorgen voor vorming op maat. Verder wil PlastIQ jongeren sensibiliseren door genuanceerde informatie te verspreiden, zodat zij voor zichzelf kunnen beslissen of een job in deze innovatieve en duurzame industrie iets voor hen is.

Contact

In contact komen met een van onze medewerkers of heb je een specifieke vraag over onze diensten?

Vul het formulier in en stel ons je vraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info