Spring naar de inhoud

PlastIQ voor studenten

Wil je weten hoe kunststoffen worden gemaakt of zoek je achtergrondinformatie over recycleren en de circulaire economie? Lees blogartikels over kunststoffen, ga zelf aan de slag met onze DIY-gids of ontdek studierichtingen die je voorbereiden op een job in onze boeiende industrie.

Lager onderwijs

Kunststoffen of plastics zijn materialen die voor heel veel toepassingen ingezet worden. Sommige van je kledingstukken worden er mee gemaakt, de smartphone in je broekzak bevat heel wat onderdelen uit kunststof en je favoriete sport of hobby uitoefenen is in veel gevallen niet mogelijk zonder kunststoffen. Wil je meer weten over kunststoffen of over recycleren? Of wil je zelf iets maken met kunststofafval?

Middelbaar onderwijs

Val je uit de lucht als het gaat over thermoformeren of extruderen? Nog nooit gehoord van schredderen of de circulaire economie? Ontdek alles wat je moet weten over kunststoffen, de verschillende technieken en het recyclageproces.

Hoger onderwijs

De jobs in de kunststofverwerkende nijverheid zijn zeer uiteenlopend en gevarieerd. Er zijn de knelpuntberoepen als operator en productiemedewerker, maar er is minstens evenveel nood aan hooggeschoolde profielen. De sector is voortdurend op zoek naar nieuw talent, naar specialisten, ontwerpers, ontwikkelaars, engineers en andere experts. Overweeg je een carrière in de kunststoffen? Ontdek een greep uit het aanbod hogeschool- en/of universiteitsopleidingen bij jou in de buurt.

Professionele bachelor: Vives Kortrijk

Ontwerp- en productietechnologie afstudeerrichting kunststofverwerking Postgraduaat bachelor in de kunststofverwerking

Master kunststofverwerking: KU Leuven Brugge

MaNaMa industriële kunststofverwerking

Get in touch with

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 485 63 66 70 francis.saelens@plastiq.be

Yavuz Tasdemir

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 473 27 89 02 yavuz.tasdemir@plastiq.be

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info