Spring naar de inhoud

PlastIQ voor leerkrachten

Het beeld dat kinderen en jongeren hebben van kunststoffen wordt voornamelijk gevormd op de schoolbanken. Het is dus belangrijk dat kinderen al vanop jonge leeftijd weten waarover het gaat. Hoe meer kinderen en jongeren op de hoogte zijn van de verschillende facetten van kunststoffen, hoe beter ze kunnen oordelen over materie waarover nu vaak te eenzijdig gecommuniceerd wordt. Een genuanceerd beeld vergroot de kans dat ze later kiezen voor een job in de kunststofverwerkende nijverheid.

Lager onderwijs

Voor kinderen in het lager onderwijs ontwikkelde PlastIQ allerlei leuke en informatieve workshops. Geen saaie theorie, wel een aantal spannende experimenten die hen spelenderwijs laten kennismaken met kunststoffen, de verschillende toepassingen en de toekomst van plastics. En niet enkel de leerlingen steken iets op tijdens de experimenten in o.a. de PlastIQ-trailer, het mobiele recyclagelab van PlastIQ. Ook voor leerkrachten hebben we tal van interessante lessenpakketten en achtergrondinformatie over kunststoffen.

Secundair onderwijs

Heel wat jongeren staan niet of te weinig stil bij de veelzijdigheid van kunststoffen en de opportuniteiten die een job in deze sector te bieden heeft. Ze recycleren goed, maar vaak onbewust en weten niet wat er nadien met de PMD-zak gebeurt. Er is vaak ook niet genoeg geweten over de toekomstperspectieven in de kunststofsector. Door middel van educatieve projecten, trainingen, lessenpakketten, de STEM-challenge en andere initiatieven zoals werkplekleren laten we jongeren zien hoe een toekomst in de kunststofverwerkende nijverheid er kan uitzien.

Training voor 3de graad secundair

Eendaagse opleidingen voor leerlingen van de arbeids- en doorstroomfinaliteit of dubbele finaliteit.
Lees meer

Duo leren

Theorie omgezet in de praktijk. Studenten achter de banken en op de werkvloer.
Lees meer

Get in touch with

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 485 63 66 70 francis.saelens@plastiq.be

Yavuz Tasdemir

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 473 27 89 02 yavuz.tasdemir@plastiq.be

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info