Spring naar de inhoud

Training voor de derde graad secundair onderwijs

De opleidingsorganisatie PlastIQ en de RTC’s (Regionaal Technologisch Centrum) bundelen hun krachten en knowhow om opleidingen te kunnen organiseren die leerlingen van de derde graad de basistechnieken van de kunststofverwerking moeten bijbrengen. In het hoogtechnologische en volledig uitgeruste Circular Materials Center (CMC) in Kortrijk kunnen leerkrachten van de derde graad arbeids- en doorstroomfinaliteit of dubbele finaliteit de volgende opleidingen boeken:

Kennismaking kunststoffen en verwerkingstechnieken

Tijdens deze ‘introductie tot kunststoffen en verwerkingstechnieken’ worden de leerlingen een volledige dag ondergedompeld in de boeiende wereld van de kunststoffen. Onder professionele begeleiding leren jongeren werken met thermohardende materialen en krijgen ze demonstraties op verschillende kunststofverwerkende machines. Naast het spuitgieten, thermovormen en extruderen, mogen ze zelf aan de slag tijdens een oefening kunststoflassen.

Lassen kunststoffen

Het lassen van kunststoffen of kunststoflassen is een expertise, een vak apart. Tijdens deze eendaagse opleiding leren studenten uit de arbeidsfinaliteit (lassen constructie, werktuigmachine, …) werken met pendellasapparaten en extrusielastoestellen. Na een introductie en uitleg bij de diverse technieken, maken ze samen met een professionele begeleider allerlei constructies in PVC en polypropyleen.

Geheimen van het spuitgieten

Is de interesse van je leerlingen aangewakkerd na de opleiding ‘Kennismaking met kunststoffen en verwerkingstechnieken’? Laat ze zich dan verder verdiepen in het spuitgieten tijdens een doorgedreven opleiding van een dag.
We ontdekken samen de verschillende onderdelen van een spuitgietmatrijs, leren een matrijs op een machine plaatsen en komen meer te weten over hoe ze de robot op de machine moeten sturen en hoe ze een programma moeten inlezen en verbeteren.

Get in touch with

Francis Saelens

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 485 63 66 70 francis.saelens@plastiq.be

Yavuz Tasdemir

Technisch adviseur/instructeur
+32 (0) 473 27 89 02 yavuz.tasdemir@plastiq.be

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info