Spring naar de inhoud

ESF-project Opleidingen van de toekomst

Opleiding: Efficiënte Productietechnieken – Ontwikkelen van een online game “PROPRODUCTIEF”

https://proproductief.be

Het spel simuleert een productieomgeving waarin een aantal complexe taken elkaar opvolgen. De deelnemer moet orde scheppen in deze chaotische productieomgeving en dit op een efficiënte manier. Ze moeten keuzes maken om hun werk te kunnen plannen en organiseren en hierbij samen te werken in teamverband. Hun inbreng bij continue verbeteringen is belangrijk.

Het spel is speelbaar op pc/laptop en op een tablet. Het kan zowel in groep als individueel gespeeld worden, maar de aanwezigheid van een trainer/instructeur die de doelstellingen schetst en het geheel omkaderd is zeker wenselijk. Ter ondersteuning van de trainer werd een TRAIN DE TRAINER opgesteld.

De opleiding/serious game is genderneutraal geprogrammeerd met oog voor de diversiteit in onze samenleving en voor volgende doelgroepen: studenten, werkzoekenden, werknemers.

Doelstelling game

De serious game is een online educatief spel waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van bovengenoemde noodzakelijke competenties. Het is ontwikkeld om de deelnemers te laten kennismaken met de vaardigheden die je als werknemer op de productievloer nodig hebt. Deze vaardigheden brengen steeds grotere verantwoordelijkheden met zich mee die niet enkel meer bij de leidinggevenden liggen maar ook bij de medewerker zelf. Zij moeten op hun beurt meer bewustzijn creëren rond veiligheid, milieu, voorraadbeheer… Er wordt verwacht dat ze verschillende taken kunnen opnemen, leren omgaan met meer flexibiliteit en goed kunnen samenwerken.

 

Het spel is speelbaar op pc/laptop en op een tablet. Het kan zowel in groep als individueel gespeeld worden, maar de aanwezigheid van een trainer/instructeur die de doelstellingen schetst en kader meegeeft, is zeker wenselijk.

Doelgroep

De serious game is intersectoraal toepasbaar voor huidige en toekomstige medewerkers van elk industrieel productie (maak) bedrijf: studenten, werkzoekenden en werknemers die in een functie terecht komen als machineoperator.

 

Bij het spelen in groep zou het fijn zijn om het spel met maximum 10 deelnemers te spelen, elk op hun eigen pc of tablet, en dit om het maximale rendement uit het spel te halen. Er moet voor, tijdens en na het spelen van het spel, in gesprek gegaan worden willen we nagaan of de vooropgestelde leerdoelen bereikt zijn. Er dient interactie te zijn tussen de deelnemer en de instructeur.

Wensen jullie meer info?

Neem contact op

ulla.bruggeman@plastiq.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info