Spring naar de inhoud

Level Up

Activeren inactieve arbeidsreserve

Het Level Up project van PlastIQ liep van 2020 tot 2021 en werd gesubsidieerd door ESF Vlaanderen*. Het opzet van het initiatief bestond erin acties op poten te zetten om de inactieve arbeidsreserve te bereiken, te activeren en te versterken, met als uiteindelijk doel een deel van de vele openstaande vacatures in de kunststoffenindustrie in te vullen.

Anderstaligen in de kunststoffenindustrie

Alles begint uiteraard bij de goodwill van de bedrijven. Als deze hun werkvloer niet willen openstellen voor deze doelgroep, dan is er weinig kans op slagen. Level Up stond in eerste instantie in voor het informeren en activeren van werkgevers. Eenmaal het bedrijfsleven aan boord, zette Level Up speciaal ontwikkelde tools in om toekomstige (anderstalige) werknemers een aantal basisvaardigheden aan te leren, skills die nodig zijn om aan de slag te kunnen in kunststofverwerkende bedrijven.

“Level Up maakt de kunststoffenindustrie toegankelijk voor anderstaligen en nieuwkomers”

De juiste tools voor een snelle instap

Anderstaligen en nieuwkomers hebben het niet makkelijk om een job te vinden. Vaak is er een taalbarrière of ontbreekt het aan specieke technische kennis die vereist is om als operator of als productiemedewerker in een kunststofverwerkend bedrijf te kunnen werken. Level Up ontwikkelde makkelijk te begrijpen oefeningen op maat van de doelgroep, telkens rekening houdende met het kennisniveau van de deelnemers. Naast basis taal- en wiskunde-oefeningen en een heftruckopleiding op maat leerde men o.a. hoe een dag in de productie eruitziet.

* Wat is ESF?

ESF of het Europees Sociaal Fonds maakt middelen vrij om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en om elke EU-burger gelijke en eerlijke arbeidskansen te geven. ESF Vlaanderen gaat vandaag verder onder de naam Europa WSE

Meer info

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info