Spring naar de inhoud

PlastIQ Moov

PlastIQ belicht alle aspecten van het kunststofverhaal

PlastIQ wil zoveel mogelijk mensen aan het werk in de kunststoffenindustrie. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want kunststoffen en in het bijzonder de term ‘plastic’ kan bij heel wat mensen op weinig sympathie rekenen. Het is voornamelijk de eenzijdige berichtgeving in de media die aan de oorsprong ligt van het eerder slechte imago van plastics. En daar willen we met het project PlastIQ Moov iets aan doen. Het proces van beeldvorming begint op zeer jonge leeftijd en wij willen er zo vroeg mogelijk bij zijn.

“PlastIQ Moov helpt het imago van kunststoffen en plastics verbeteren door goede en correcte informatie te verspreiden”

Sensibiliseren en nuanceren van kinderen en jongeren

Dat ook kunststoffen en plasticafval in onze natuur en in zeeën belanden, daar bestaat uiteraard geen twijfel over. Toch moet er een kanttekening gemaakt worden en kunnen we de schuld niet volledig in de schoenen van het materiaal schuiven. We hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. Om kinderen en jongeren op vroege leeftijd de twee kanten van het verhaal te leren kennen, schetst PlastIQ Moov een genuanceerd beeld. Dat moet ervoor zorgen dat ze uiteindelijk zelf een oordeel kunnen vormen op basis van correcte informatie.

Informeren en bijleren

Op de website van PlastIQ Moov lees je tal van interessante blogartikels die handelen over kunststoffen, telkens vanuit een andere insteek. Van hoe plastic in de natuur terechtkomt tot de nieuwe regels rond wegwerpplastic.

Leerkrachten kunnen er lessenpakketten en de STEM-challenge downloaden, voor kinderen is er de DIY-gids met tal van leuke recycleer- en doe-opdrachten.

Lees meer

Meer weten over PlastIQ Moov?

Benieuwd naar het bredere verhaal van kunststoffen en hoe je dit kan overbrengen naar jouw leerlingen of studenten? Contacteer ons.

Lees meer

Nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info